Bram de Does is op 28 december 2015 overleden op 81-jarige leeftijd. Als typograaf kreeg hij internationale bekendheid door het ontwerpen van de lettertypen Trinité (1982) en Lexicon (1992)

Bram de Does (19 juli 1934) kwam uit een familie van drukkers en werkte al vroeg bij de drukkerij Systema van zijn vader. Hier maakte hij zelfstandig letterproeven en zo kreeg hij steeds meer interesse in typografie. Na de Amsterdamse Grafische School is Bram de Does vanaf 1958 een lange tijd in dienst geweest van de Haarlemse drukkerij Joh. Enschedé en Zonen in Haarlem.

Bij Enschedé ontwierp hij begin jaren ’80 het lettertype Trinité, waar hij in 1991 de H.N. Werkmanprijs van het Amsterdamse Fonds voor de Kunst voor ontving. De naam Trinité (drie-eenheid) verwijst naar het feit dat de letterfamilie bestaat uit drie varianten, elk met verschillende lengtes van de stokken en staarten. De letter was volgens De Does ‘functioneel swingend’ en ‘systematisch slordig’.

De Lexicon werd oorspronkelijk ontworpen voor Van Dale’s Groot woordenboek der Nederlandse taal en bestond uit twee varianten: Lexicon No. 1 en Lexicon No. 2. No. 1 heeft korte stokken en staarten, waardoor deze geschikt is voor goed leesbaar zetwerk in een klein corps. No. 2 heeft meer gangbare lengtes in stokken en staarten en is daardoor meer geschikt voor het reguliere zetwerk. Bovendien loopt de letter erg zuinig, zodat er veel tekst op een pagina past. Ook de nieuwste uitgave van Van Dale uit 2015, vormgegeven door Studio Joost Grootens, is gezet uit de Lexicon.
De Lexicon werd overigens ook van 2001 tot 2013 gebruikt in het NRC Handelsblad.