Helvetica vs. Arial is een leuke, simpele, gratis app voor (typo)grafisch ontwerpers. Het test je kennis over de typografische verschillen tussen de twee meest toegepaste lettertypes: de Helvetica en de Arial.

De Helvetica is in 1956 ontworpen door Max Miedinger (Zwitserland, 1910). Het font droeg in eerste instantie de naam Neue Haas Grotesk, vanaf 1960 werd het font Helvetica genoemd, Latijn voor Zwitserland. Dit gebeurde om het ontwerp internationaal interessant te maken. Dankzij vooral grafisch vormgever Wim Crouwel kreeg dit lettertype bekendheid in Nederland.

Omdat Microsoft het gebruik van Helvetica te duur vond, liet het bedrijf een eigen variant van dit lettertype, genaamd Arial, in 1986 ontwikkelen door Robin Nicholas (Groot-Brittanië, 1947). Het font bezit op het eerste gezicht dezelfde eigenschappen als Helvetica. Nadere inspectie onthult echter een aantal kleine verschillen, onder andere in de kapitale R en de bovenkant van de t. Dit is een reden dat veel ontwerpers Arial zien als een inferieur lettertype.

Categorie app store: Games
Taal: Engels
Developer: Stephan Widor © 2010 Dalston Labs LP
Compatible met: iPhone, iPod touch and iPad, iOS 3.2 of hoger.