Piet Gerards Ontwerpers wordt Studio Maud van Rossum


Op 1 juli 2018 zet Piet Gerards, na bijna veertig jaar, een punt achter zijn ontwerppraktijk. In 1980 begon hij in Heerlen onder de naam Bureau Piet Gerards. En in 2006 zette hij het bureau voort in hartje Amsterdam, nu onder de naam Piet Gerards Ontwerpers. Een tiental medewerkers hielpen hem in de loop der jaren om het bedrijf succesvol te maken. Talloze werkstukken, vooral boeken, werden sindsdien onderscheiden, in binnen- en buitenland.

Maud van Rossum, sedert 2000 aan Piet Gerards Ontwerpers verbonden, gaat het bedrijf vanaf 1 juli 2018 voortzetten onder haar eigen naam: Studio Maud van Rossum. De laatste jaren was zij voor Piet Gerards meer dan zomaar een medewerker. Er is nauwelijks een productie de deur uitgegaan die niet door haar handen is gegaan. Maud beheerst het proces dat elke opdracht, groot of klein, doormaakt in alle facet­ten: van een verkennend gesprek, via het ontwerpproces, het offertestadium en de opmaak tot en met de drukkersbegeleiding.

Van alle medewerkers is zij degene met het grootste organisatietalent. Dat heeft Piet Gerards dagelijks mogen ervaren, niet alleen bij veel complexe boekproducties, maar ook in multidisciplinaire projecten zoals Atelier Tipografic (Boekarest 2007) en de exposities Complot rond een vierkant (Maastricht 2010) en Op zoek naar Van Santen (Amsterdam 2015).