Studio Maud van Rossum
Karel Doormanstraat 142hs
1055 VJ Amsterdam
06 24 68 39 36
info@maudvanrossum.nl

Studio Maud van Rossum  is een studio voor grafische vormgeving en is gevestigd in Amsterdam. De studio heeft een op de inhoud gerichte aanpak. Opdrachtgever en onderwerp staan centraal in het zoeken naar de ideale vorm voor een project. De vormgeving is ingetogen, secuur en dienstbaar waarbij typografie de leidende draad vormt. Creativiteit gaat hand in hand met een praktische inslag. Niet alleen vormgeving, maar ook tekstredactie, beeldredactie, materialisering, planning en productie worden met zorg aangepakt. Studio Maud van Rossum is gespecialiseerd in het vormgeven van boeken. Ook ontwerpt de studio huisstijlen, flyers, brochures, magazines, exposities en postzegels.

Na haar studie aan het Sint Lucas in Boxtel (1992-1996) vervolgde Maud van Rossum (1974) haar opleiding Grafisch Ontwerpen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem (1996-2000). Daar kreeg ze les van onder meer Gerard Schilder, Thomas Widdershoven en Pieter Hildering.

In 2000 trad ze in dienst bij Piet Gerards Ontwerpers, waar ze talloze boeken voor uitgeverijen zoals Vantilt, NAi, 010, het huidige nai010, Bas Lubberhuizen en Athenaeum, Polak&Van Gennep heeft vormgegeven. Sinds 1 juli 2018 heeft Maud van Rossum Piet Gerards Ontwerpers overgenomen en voortgezet onder haar eigen naam op een nieuwe locatie in Amsterdam.

Het werk van Piet Gerards Ontwerpers is veelvuldig bekroond: onder andere 34 bekroningen bij de Best Verzorgde Boeken; 3  Ehrendiploma’s en 1 gouden medaille bij Schönste Bücher aus aller Welt; 7 Awards for High Quality Design bij Red Dot Award; 7 bekroningen bij Mooi Marginaal en 2 Premier Awards van de International Society of Typographic Designers (ISTD).

Maud is, naast haar ontwerpwerk, actief in De Monsterkamer in Amsterdam. Dit is een fysiek en digitaal platform voor papier en drukwerk, opgezet door Esther Krop. Met Esther heeft ze voor De Monsterkamer een online papierdatabase voor grafische professionals opgezet. Verder geeft ze op incidentele basis papieradvies aan bezoekers en assisteert ze bij het organiseren van events.
De jarenlange ervaring in het boekenvak én de kennis van papier zet Maud, samen met Esther Krop, sinds 2015 in voor De Best Verzorgde Boeken. In opdracht van deze stichting verzamelen ze jaarlijks alle technische gegevens van de bekroonde boeken ten behoeve van de catalogus.