de studio

Studio Maud van Rossum
Amsterdam
info[at]maudvanrossum.nl
06 24 68 39 36

Studio Maud van Rossum  is een studio voor grafische vormgeving en is gevestigd in Amsterdam. De studio heeft een op de inhoud gerichte aanpak. Opdrachtgever en onderwerp staan centraal in het zoeken naar de ideale vorm voor een project. De vormgeving is ingetogen, secuur en dienstbaar waarbij typografie de leidende draad vormt. Creativiteit gaat hand in hand met een praktische inslag. Niet alleen vormgeving, maar ook tekstredactie, beeldredactie, materialisering, planning en productie worden met zorg aangepakt. Studio Maud van Rossum is gespecialiseerd in het vormgeven van boeken. Ook ontwerpt de studio huisstijlen, flyers, brochures, magazines, exposities en postzegels.

Na haar studie aan het Sint Lucas in Boxtel (1992-1996) vervolgde Maud van Rossum (1974) haar opleiding Grafisch Ontwerpen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem (1996-2000). Daar kreeg ze les van onder meer Gerard Schilder, Thomas Widdershoven en Pieter Hildering.

In 2000 trad ze in dienst bij Piet Gerards Ontwerpers, waar ze talloze boeken voor uitgeverijen zoals Vantilt, NAi, 010, het huidige nai010, Bas Lubberhuizen en Athenaeum, Polak&Van Gennep heeft vormgegeven. Sinds 1 juli 2018 heeft Maud van Rossum Piet Gerards Ontwerpers overgenomen en voortgezet onder haar eigen naam op een nieuwe locatie in Amsterdam.

Het werk van Piet Gerards Ontwerpers is veelvuldig bekroond: onder andere 34 bekroningen bij de Best Verzorgde Boeken; 3  Ehrendiploma’s en 1 gouden medaille bij Schönste Bücher aus aller Welt; 7 Awards for High Quality Design bij Red Dot Award; 7 bekroningen bij Mooi Marginaal en 2 Premier Awards van de International Society of Typographic Designers (ISTD).

Maud was, naast haar ontwerpwerk, van 2014 t/m 2021 actief in De Monsterkamer in Amsterdam. Een fysiek en digitaal platform voor papier en drukwerk, opgezet door Esther Krop. Met Esther heeft ze voor De Monsterkamer een online papierdatabase voor grafische professionals opgezet. Verder gaf ze op incidentele basis papieradvies aan bezoekers en assisteerde ze bij het organiseren van events.

De jarenlange ervaring in het boekenvak én de kennis van papier zet Maud, samen met Esther Krop, sinds 2015 in voor De Best Verzorgde Boeken. In opdracht van deze stichting verzamelen ze jaarlijks alle technische gegevens van de bekroonde boeken ten behoeve van de catalogus.


opdrachtgevers

Uitgeverijen

Architectura & Natura, Amsterdam
Athenaeum – Polak & Van Gennep, Amsterdam
Boom, Amsterdam
Lecturis, Eindhoven
NAi010, Rotterdam

’t Nijvere Lezerke, Eys
Van Oorschot, Amsterdam
Plantage, Leiden

Roelants, Nijmegen
SAGO Press, Rotterdam
THOTH, Bussum
Vantilt, Nijmegen
De Weideblik, Varik
Van Zoetendaal Publishers

Musea

Boijmans Van Beuningen, Rotterdam
Van Bommel Van Dam, Venlo
Bonnefantenmusem, Maastricht
Cuypershuis, Roermond
Mauritshuis, Den Haag
Metropolitan Museum of Art, New York

Stichtingen

Stichting Amsterdam Jazz West
Stichting Best Verzorgde Boeken, Amsterdam
Stichting Boy Edgar Prijs, Amsterdam
Stichting Historie Peel-Maas-Niersgebied
Stichting Limburgs Landschap, Arcen

Diversen

Anne van As, Amsterdam
Berry van Galen, Amsterdam
Bremen Bouwadviseurs, Heerlen/Rotterdam
Bruggink Recruitment, Venlo
Herman H. van Doorn, Utrecht
Erfgoed Gelderland, Arnhem
Gemeentearchief Venlo
HOTT Vastgoed, Maastricht

Theo Huijs, Tegelen
Ruud Kuijer, Utrecht
Letterkundig Centrum Limburg, Echt
LopezLab, Amsterdam
Monsterkamer, Amsterdam
NanningaBurger makelaardij
NOAHH Architecten, Amsterdam
Nynke Schepers, Bentveld
Parelduiker, Amsterdam
PostNL, Den Haag
Staaltaal, Maastricht
Verhaal van Gelderland, Arnhem
Willem van Zoetendaal, Amsterdam