Van 6 t/m 18 september 2016 exposeerde de Bijzondere Collecties in Amsterdam de vijftien publicaties die sedert 2002 in opdracht van Stichting De Gouden Ganzenveer werden gemaakt. Deze boekjes zijn telkens gewijd aan de laureaat en doen bovendien verslag van de uitreiking. Tien van deze boekjes werden ontworpen door Piet Gerards Ontwerpers.

De expositie toonde ook de inzendingen van negen studenten die in competitieverband dongen naar de eer om de publicatie voor de Gouden Ganzenveerwinnaar 2017 vorm te mogen geven.

Gedurende deze expositie werd op donderdag 15 september de publicatie van De Gouden Ganzenveer 2016 gepresenteerd. Dit was de tiende en laatste door Piet Gerards Ontwerpers verzorgde Gouden Ganzenveer-publicatie. Designcriticus Ewan Lentjes, co-auteur van De kracht van typografie (Lannoo, 2015), sprak bijgaande laudatio uit. Piet Gerards ontving een zogenaamd ereveertje voor de inzet van zijn studio gedurende de afgelopen tien jaar.

Tevens werd tijdens deze presentatie de nieuwe vormgever bekendgemaakt die De Gouden Ganzenveer-uitgave 2017 zal gaan vormgegeven. De winnaar was Titus Knegtel.

Bijzondere Collecties
Oude Turfmarkt 129
Amsterdam